5 Nisan 2015 Pazar

Webo > Emenike

Merhaba,

Arkadaşlarımızla içimizi dökmek, düşüncelerimizi paylaşabildiğimiz kadar fazla kişiyle paylaşmak için oluşturduğumuz bu blog'a elimden geldiğince ve dilim döndüğünce spor ağırlıklı olmak üzere katkı yapmaya çalışacağım. Kusurlarım için şimdiden özür diliyorum.

Çaykur Rize 1 - Fenerbahçe 5
Çaykur Rize - Fenerbahçe maçı beklediğimden farklı geçti diyebiliriz. Açıkçası Fenerbahçe'nin çok zorlanmasını bekliyordum. Eksiklerin fazlalığı ve deplasmanlardaki sorunlu futbol yapısı beni korkutuyordu. Ama tek bir hamle maçı da, belki de ligin ilerleyen haftalardaki gidişatını da etkiledi.

İsmail Kartal Emenike sevdasında vazgeçti veya vazgeçirildi ama bir şekilde Fenerbahçe elinden tek saf santrfor olan Webo ile maça başladı. Çok öne çıkmasa da Galatasaray ve Beşiktaş maçlarının gollerindeki etkisi İsmail Kartal hariç az buçuk futboldan anlayan insanların gözünden kaçmadı. Hak ettiği formayı da aldığı maçta yine santrfor meziyetlerini göstererek galibiyetin ilk yarıdan gelmesini sağladı.

Fenerbahçe'nin yapısal sorunları ortadayken, konsantrasyon problemi taraftarlarını en çok korkutan konuların başında geliyordu. Dünkü maçta takım şampiyon olmak istercesine mücadele etti. Karşısında da buna engel olup sorun yaratabilecek bir ekip olamadığı için sonuç kolay geldi.

Kısacası Fenerbahçe önemli virajlardan birini kayıpsız ve daha da önemlisi özgüven depolayarak geçti.

Gelelim maçtan sonra yaşanan insanlık dışı olaya. Çok fazla yorum yapmak istemiyorum, çünkü söylemek istediklerimi buraya yazamam. 3 Temmuz mevzusu Türkiye'nin yapısı gereği çözümlenemeyecek bir problem olarak çocuklarımıza kadar gider. Bu karmaşık yapı yüzünden ve adalete olan inançsızlık sebebiyle kimseyi "olay aslında şöyle gerçekleşmiştir" tarzında bir argümana inandıramayacaklar. AMA...

Ama senelerdir Trabzon'da yaşananlar ortada iken gerekli önlemleri almadan, sürekli olarak "bu yapılanlar bir şehre/takıma mal edilemez, bunu yapanlar münferittir" diye diye olaylar pusu kurarak gerçekleştirilmeye çalışılan bir suikasta geldi. Tamam biz yine Trabzon'a mal etmeyelim ama kimse de çıkıp "bu olay ülkemizin huzurunu bozmaya yönelik provokasyondur" demesin, yemezler. Bu olay basit bir taş atma mevzusu değil. Yine kapanacak, failler bulundu denilip unutulacak ama biz ne valinin söylediklerini ne de bir takım çevrelerin insan hayatına kastedilen bu olay karşısında attığı tweetleri unutmayacağız. Haklı ya da haksız şike konusundan can almaya gidilen yol ancak Türkiye'de olacak bir yoldur ve maalesef bazı çevrelerin dolaylı destekleri ile bu raddeye gelinmiştir.

Otobüste olan herkesi Allah korudu, şoför Ufuk Bey'e acil şifalar diliyorum ve son söz olarak maalesef ülkede bu siyasetçiler, bu kulüp yöneticileri oldukça buna benzer olaylar yaşanmaya devam eder, şanlı olanlar kurtulur şanssız olanlar ise bir hafta manşet olduktan sonra unutulur gider...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder