20 Nisan 2015 Pazartesi

Trabzonspor-Galatasaray, Floyd Mayweather-Manny Pacquiao

Maçın galibinden başlamak gerekirse Trabzonspor'u tebrik etmek lazım. İlk yarı rakibe çok iyi bastılar. Herkes var gücüyle pres yaptı. Zaten ilk yarı istatistiklerinde en çok koşan  5 oyuncu Trabzonspor'dandı. İkinci yarıda Galatasaray Emre Çolak önderliğinde oyunu eline aldı. Gol geliyorum dedi ve geldi. O yarım saatlik süreçte arkada bırakılan boşluklar Trabzonspor için bulunmaz nimetti. Geri koşmaya mecali olmayan Sabri'nin kanadından Erkan geldi. Deniz Yılmaz Telles'i zorladı. Benim beklentimin altında oynayan Trabzonspor'da Mehmet Ekici'ydi. Daha efektif oynamasını bekliyordum. Son 9 maçta gol yiyen ligin lideri Galatasaray'a Trabzonspor'da 2 gol atarak maçtan galip ayrıldı. Şampiyonluğa oynayan takım her maç gol yer mi? Yememeli.

Galatasaray'ın defansı şampiyonluğa oynayan takımın defansı asla olamaz. Son 7 haftada da bunun düzelecek hali yok. Bu sezon böyle gider. Seneye umarım  defans olarak yeni bir yapılanmaya girilir. 34 gol yiyen Galatasaray ligin 10.sırasında ki Konyaspor'dan fazla gol yemiş.




Trabzonspor taraftarını kendi vicdanıyla baş başa bırakmak lazım. TT Arena'ya geldiklerinde '2010-2011 şampiyonu Trabzonspor' pankartlarıyla karşılandılar. Çiçeklerle tribünlere çağrıldılar. 90 dakika boyunca anasına küfrettikleri Burak Yılmaz Galatasaray'da ki ilk şampiyonluğundan sonra ilk konuşmasında '2010-2011 şampiyonu Trabzonspor'dur' dedi. Hala bu adama küfrediliyor. Kendi  vicdanlarıyla baş başa bırakmak lazım.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Bu günlerde Floyd Mayweather ile Manny Pacquiao boks maçına kilitlendim. Reklamını çok iyi yapıyorlar. 2 Mayısta Sky Sports canlı gösterecek mücadeleyi.  Şuana kadar izlediğim boks maçı sayısı bir elin parmaklarını geçmez ama bu maçı çok merak ediyorum. Asrın maçı olarak gösteriliyor. Son günlerde merak edip biraz araştırmada yaptım.


 Floyd Mayweather, nam-ı diğer 'Money'. Bu adam para babası bir abimiz. İnstagramda paraların içinde yüzerken fotoğrafları mevcut (Buradan ulaşabilirsiniz). Profesyonel kariyeri boyunca mağlubiyeti yok. Şu ana kadar bir kere yenilgisi var o da bir Türk'e karşı amatör zamanındayken.  Money'e yapılan eleştiriler hep kendinden kolay rakiplerle maç yaptığı yönünde. Bu yüzden hiç yenilmediği düşünülüyor. Hatta 2008'den beri ayarlanmaya çalışılan bu maç için önceki senelerde Mayweather'ın kaçtığı görüşü hakim. Bir bakıma mantıklıda olabilir. Belli ki doğru zamanı beklemiş. Olası bir mağlubiyette efsane olma şansını yitirebilirdi. 2008 den bu zamana kadar kazandığı paraları kazanamayabilirdi. Mantıklı olarak kariyerinin son maçı olarak bu maçı seçti. Bokstan artık zevk almadığını bildirerek emeklilik maçı olacağını açıkladı. Maçın geliri boks tarihinin rekoru olacak. 350 milyon dolar. Bu paranın %60'ı Floyd Mayweather'ın.

Halkın efsanesi Manny  Pacquiao ise filipinli bir abimiz. 8 siklette şampiyonluğu var. Hatırladığım kadarıyla 4 yada 5 kere mağlubiyeti var. Halkın adamı Manny Pacquiao'nun lakabı ise 'Pac-man'. Boksun efsane ismi Muhammed Ali'de Pac-man'i desteklediğini açıkladı.

Şimdilik bu kadar bilgi yeterli. Heycanla bekliyoruz...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder