17 Nisan 2015 Cuma

Start verildi, Mangal sezonu başladı!

Mangal sezonuna start verildi. Hafta sonu sahillerde arabalar tesbih gibi dizilmiş ise,yanından geçerken bagajdan migros poşetini alan bir baba görüyorsanız ve o arabaların üzerinden sis bulutu gibi mangal dumanı yola doğru geliyorsa mangal sezonu başlamış demektir.

Türk insanının vazgeçilmez sosyal aktivitesidir mangal yapmak. Girişimci bir mangal sever önce kışın ardından doğacak güneşi bekler. Güneş kendini göstermeye başladığında ve gözlüklerini takma ihtiyacı hissettiğinde ilk yapması gerekeni yapar. Takviminden ilk tatil gününe bakarak kendine yılın sorusunu sorar: Mangal mı yapsak?

Girişimci mangal sever whatsapptan birlikte olmak istediği ekibe ilk bildirimde bulunur. Ekip hazırlanır ve tatil günü beklenir. O gün geldiğinde mangal alışverişine gidilir ve ortak bir karar verilmeye çalışılır. Ama ekipten illaki biri çıkar ve kimsenin aklına gelmediği bir yiyecek ister. Herkes memnun edilmeye çalışılır ve biraz bonkör davranılır. Gün sonunda ziyan olmuş bir sürü yiyecek torbalarda kalır. Mangalın olmazsa olmazı birlikte iyi eğlenebilen bir ekiptir. O gün tatildir, dinlenme günüdür ama 1 haftalık mesai kadar yorulur o ekip. Peki diğer olmazsa olmazlar nelerdir bir bakalım;


  1. Güneşli bir hava
  2. Yeterli sayıda araba.
  3. Mümkünse nargile. (benim için olmazsa olmaz ama hiç olmuyor.)
  4. Mangal yapmayı kendisine misyon edinmiş ''o'' kişi. ( Bunlar babadan oğula bir nesil. Kömür yakmanın adabını bilirler. Rüzgarın eseceği yönü bilirler. Mangala konulacak ilk tavuk parçasının zamanını en iyi onlar bilirler.)
  5. ''o'' kişiye karışacak ''bir'' kişi. 
  6. ''o'' kişiye yardımcı olacak ve yellerken sohbet edecek kişi.
  7. Mangaldan tabağa götürürken maşadan düşecek olan  tavuk kanadı veya köfte.
  8. Kesinlikle bir top.
  9. Top oynarken hamakta veya yerde uzanmış keyif yapan karizmalar karizması o kişi veya çift.
  10. Piknik bitimine doğru kömürü işeyerek söndürme esprsini yapan ''o'' kişi.
  11. Yorgun bacaklar. Yorgun gözler.
  12. Kıyafetlere sinmiş ağır mangal kokusu. ( Şehire geri dönüldüğünde ilk karşılaştığınız kişi mangal yaptığınızı çok net anlar.)
  13. İstiklal marşı ve kapanış.

Herkese iyi mangallar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder