9 Nisan 2015 Perşembe

Lastik Top'u bilmeyenler okumasın!

Spor yapmak hayatımın bir parçası. Çocukken mahallemizde yapardık sporumuzu. Sadece futbol da değil yanlış olmasın. Birçok branş vardı bizde. Futbol, basketbol, koşu ve ilginç ama gerçek beyzbol. Çoğu rakip mahalleye göre bizim sahamız daha kullanışlıydı. İnce uzun sokak değildi çoğu yer gibi. Büyük bir boşluğu olan kare bir sokaktı. Kaleler bir birlerine karşılıklı değildi ama olsun idare ediyorduk. Sokakta beyzbol oynanan ender mahallelerdenizdir. Bir evin balkonuna giders top, vuruşu yapanı bıraksak sabaha kadar dönerdi o yuvarlağı.



Benim zamanımda 4 jenerasyon vardı. Galatasaray kültürü misali oturmuş bir hiyerarşi vardı. Arda Turan'ın dediği gibi ''biz sokaklarda küfür etmeyi öğrendik. Ama kime küfür edilmeyeceğinide öğrendik.''. Arda Turan'ı boşuna sevmiyoruz. Neyse, şimdi bizim sabahtan akşama kadar oyun oynadığımız yerde arabalar park ediyor. Hepimizinmi böyle oldu yoksa bizimki mi benim gözüme çarpıyor? Yaş büyüyünce halı sahalara döndük tabi. 8-9 yaşından beri birlikte oynadığımız kemik kadronun hatta bugün halı saha maçı var.  Sattık hemen yere düştüğümüzde dizimizi yaran beton sahamızı.. Maç öncesi yaptığımız konuşmalar zevksiz geçicek maçıda zevkli hale getirir bizim. Atışmalar, iddalaşmalar vs.  Üniversite zamanında da 4 yıl boyunca her hafta halı saha maçları yaptık. Yeri geldi gece 3-4 yaptık yeri geldi fırtınada yaptık. Gerçekten futbolu seven bir milletiz. Sanmıyorum, fazla değildir  başka ülkelerde 3-4 maç yapacak üniversitelilerin olcağını.

Şimdi konuyu nereye bağlayacağım. Fenerbahçe takım otobüsüne saldırı yapanlar aklıma geldi yine. O 2 kişide eminim benim yaşadığım mahalle geçmişini yaşamıştır. Hatta belki daha güzelini yaşamıştır. Ona sadece şunu sormak istiyorum:

''Çocukken vurduğun şut gol olsa bile, kalecinin boyu yetişmiyor diye -üstten aut- oluyordu ya hani. Bu adaleti yaşayan nesilden sen, beynin de neler yaşadında bu yaşa geldiğinde bu adaleti sağlayamıyorsun?!''



Not:  Fotoğrafta ki top can yakar. Kafaya sert gelen topun sağlığa ciddi zararı vardır.!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder