5 Nisan 2015 Pazar

Galatasaray-Kardemir Karabükspor

Galatasaray lider girdiği haftayı lider tamamladı. Zirve mücadelesinde rakiplerine göre Galatasaray'ın galibiyeti en çok beklenen sonuçtu.  Sürprizde olmadı. Peki Galatasaray beklenen oyunu oynayabildi mi?


Yılmaz Vural bu sene klasikleşmiş 'kümede tutma' özelliğini bence gerçekleştiremeyecek. Her ne kadar maçın sonlarında durumu 3-2'ye getirip Galatasaray taraftarının aklına Başakşehir maçını getirtebilsede 90 dakika boyunca Muslera'nın parmaklarının ucuyla çıkardığı serbest vuruştan başka etkili pozisyonu yok. Buldukları 2 golde  rakip takımın oyunu bırakması sonucu oldu. 


Galatasaray sene başında Prandelli ile top oynamayarak hakettiğinden fazla puan topladı. Şimdi onun meyvesini yiyor.  Lig şampiyonunun 74-76 puanla bitireceğini düşünüyorum.  Galatasaray da bu puana en yakın takım. Fenerbahçe'nin de herhalde son 11-12 senedir zirveden koptuğu sezon yoktur. Yine sezon sonuna kadar kovalayacaklardır zirveyi. 


Galatasaray bugün istediği oyunu 10 dakika hariç oynayabildi. Arena'da ligte ilk gündüz maçında biletleri bitiren taraftara güzel futbol seyrettirdi. Sneijder gününde ise Galatasaray da gününde demektir. Hollandalı resital verdi. Serbest vuruş golü usta işi. İkinci yarıda sol çizgide 4 Karabükspor'lu arasından çıkışı usta işi. Sneijder Galatasaray kariyerinde ki en mutlu ve verimli sezonunu geçiriyor. Fatih Terim ve Prandelli zamanı çoğu maçta sol kanada tıkanmak zorunda kalan Sneijder Hamza Hamzaoğlu ile 10 numara pozisyonuna yerleşti. Prandelli'nin ön libero oynatmışlığı bile vardı! (Arsenal deplasmanı).

Galatasaray hücumda iyi olduğu kadar defanstada bir o kadar kötü. Sağ bek Sabri takımda şuan oynayabilecek birinci isim ancak bıraktığı boşluklarda görülmeli. Chedjou çoğu kişi tarafından iyi görülsede yenilen gollerin çoğunda Chedjou'ya bakın. Ya durmuş pozisyonu izliyor, ya da hata yapmış arkadan koşturuyor. Duran toptan 4-5 gol atmak ile iyi defans olunmuyor maalesef. Anlayacağınız Galatasaray'ın defansı yol geçen hanı. Ancak yediğinden fazla gol atarsa bu iş olabilir. Ki öylede oluyor..

Ayrıca Fenerbahçe takım otobüsüne yapılan saldırıyı lanetliyorum. Futbol sadece bir spor ve EĞLENCEDİR..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder