9 Nisan 2015 Perşembe

Fenerbahçe Ülker-Anadolu Efes

Euroleague'de Türk gecesi hiç bu kadar heyecanlı olmamıştı. Doğal rekabetin üzerine bir de Efes'in kazanmak zorunda olması eklenince akşam ki maç inanılmaz önem kazanmış oldu.


Grupta ki durum yukarıda mevcut. Efes kazanırsa İspanyolların hatır şikesi yapmasına da gerek kalmayacak. Fenerbahçe kazanırsa da Efes hiç beklemesin İspanyollardan ihtiyacı olan rahatça kazanır. Bu arada bu maçların aynı saatte oynanmamasını hiç bir mantıklı sebebi yok.

Fenerbahçe açısından baktığımızda ise durum aslında daha karışık. Çaprazdan Alba-Maccabi galibi ile eşleşmesi için gerekli olan sıra 2.'lik. CSKA Milano'ya kaybetmediği takdirde Fenerbahçe'nin 2.'liği garanti. Fenerbahçe kaybedip Alba ile eşleşmeyi bekler.

Bu ortamda benim kanaatim; kazanmaya daha fazla ihtiyacı olan Anadolu Efes sonuca yakın diyebiliriz. Hatır şikesi konusunda ise, ben yapılmasını isterim. Obra-Duda ilişkisi olsun, Final8'te 2 Türk takımı olma ihtimali olsun önemli şeyler. İspanyolların senelerdir yaptığını yapıp onları saf dışı bıraksak güzel olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder